Дъщерите на актьора  - Сюзан Кендал Нюман и Нел Нюман

...
Дъщерите на актьора  - Сюзан Кендал Нюман и Нел Нюман
Коментари Харесай

Дъщерите на Пол Нюман съдят фондацията на покойния си баща

Дъщерите на актьора  - Сюзан Кендал Нюман и Нел Нюман настояват, че техните благотворителни организации би следвало да получават по 400 000 $ годишно от фондацията на починалия им татко - " Нюманс Оун ". От организацията им дават сума, която е на половина през последните години.   Наследниците на популярния артист са завели дело в съда в Стамфорд, Кънектикът и упорстват за 1,6 милиона $, които да бъдат дарени за щедрост. Сюзън и Нел упорстват, че три години преди да почине през 2008 година, татко им е разрешил на организацията да употребява името му при няколко условия, едно от които е да дава по 400 000 $ на фондациите на двете му дъщери, оповестява Foxbusiness. Двете сестри упрекват фондацията " Нюманс Оун " в " опълчване " на волята на татко им.

В изказване на ответната страна се показва, че " положителните практики в благотворителните организации не разрешават основаването на непрекъснати отчисления за финансиране към който и да било, в това число към Нел и Сюзан Нюман ". В изказването от фондацията допълват, че правосъдното дело ще отклони средства от хора, които биха могли да се възползват от щедростта на Пол Нюман.
Актьорът, който през 1982 година основава марката " Нюманс Оун ", завещава всички свои активи на брачната половинка си. От управлението на организацията настояват, че до този миг са отпуснати над 570 милиона $ на хиляди благотворителни организации.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР